Getting started

The Toolbox requires one of these SQL Server Compact runtime MSIs to be installed;
Download 3.5 SP2 - installed with VS 2010
Download 4.0 SP1 - installed with VS 2012
(No runtime is installed with VS 2013)

From version 3.7 only either 3.5 or 4.0 is required

To start using the add-in, launch the SQL Server Compact toolbox from the button in Server Explorer, or from the Tools menu:
toolbox4.png

Watch a 25 minute demo - 2.6 feature walkthrough

Feature blog posts

Known Issues

How to Guides


Last edited Aug 18 at 8:53 AM by ErikEJ, version 64

Comments

dwba Aug 28, 2013 at 4:56 PM 
Ref previous note - now realised need to execute twice, 2nd time for generated script! Problem now is Error Code 80040E14 in trying to match up columns where first column/field is PK (sys gen'd value) name NodeID and extra comma inserted at beginning of each csv line where no value can be passed in.

dwba Aug 28, 2013 at 4:15 PM 
Just created a test sdf database for use in VS2010 Pro and WebMatrix 3. Wanted to input from csv and used the created script from my csv file which which created the insert statements OK but didn't load any data. Does the script have to run somewhere else? Script to Edit a row enabled an insert OK. Tried the standalone and plugin versions with same results .... John M P. Christchurch UK
Be nice to have an option on CSV import to optionally use or not have a first field names line.

Proshuto Jun 18, 2013 at 4:43 PM 
Hi, after installing the add-in for VS2012 I am trying to add a 3.5 connection -> Test Connection succeeds, but when I press Ok no connection is added.
Thanks

ErikEJ Apr 23, 2013 at 7:33 PM 
Jlomax: You 3.5 install in broken - make sure both the x86 and x64 MSIs are properly installed, or repair/reinstall.

jlomax Apr 23, 2013 at 5:31 PM 
I have SQL Server CE Cumulative Update 6 installed, and the latest from NuGet (3.3.0.4) says "Runtime 3.5 not found" With no support for SQL CE in SSMS 2012, I really hoped this extension would fill the gap.

ErikEJ Nov 21, 2012 at 5:39 PM 
mlshoe: Have you checked the Tools menu?

mlshoe Nov 21, 2012 at 12:45 PM 
I just installed the latest upgrade. The button does not appear in my toolbox. I don't see an issue like that in the knowledge base.

ErikEJ May 3, 2012 at 4:25 PM 
Thanks, updated with new link

jradxl May 3, 2012 at 9:55 AM 
The link, http://www.vistadb.net/onlinehelp/_2w90toeg6.htm gives a 404 error